Acces restricționat la terenurile de joacă și cele de sport din capitală

12 Iunie 2020 15:57 436 0 Ultima modificare 12 Iunie 2020 16:00

Accesul la terenurile de joacă și cele de sport din parcuri, spațiile publice și curțile de bloc din capitală este restricționat. Acestea sunt izolate cu benzi și sunt amplasate anunțuri despre accesul interzis.

Contactat de IPN, șeful Direcției generale locativ-comunale şi amenajare, Ion Burdiumov, a declarat că, în contextul înregistrării unui număr mare de cazuri de coronavirus de tip nou, primarul general, Ion Ceban, a dispus conservarea terenurilor de joacă și de sport.

Accesul la terenurile de joacă și de sport urmează să fie restricționat cel puțin până la sfârșitul lunii. În funcție de evoluția situației epidemiologice, interdicția va fi ridicată sau extinsă.

Chiar dacă accesul este interzis, terenurile oricum sunt dezinfectate zilnic, aceasta fiind o măsură în plus de precauție, în condițiile în care unele persoane ignoră interdicția și nu dau dovadă de disciplină, a remarcat Ion Burdiumov.

Șeful DGLCA explică faptul că autoritățile nu au scopul să sancționeze, ci să responsabilizeze societatea într-o astfel de situație complicată. Acesta a îndemnat și copiii, și adulții să dea dovadă de responsabilitate și să conștientizeze eventuale pericole pentru sănătate.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte