Chiar dacă luna mai a fost răcoroasă, se așteaptă o vară cu temperaturi ridicate

04 Iunie 2020 16:04 665 0 Ultima modificare 04 Iunie 2020 16:04

Luna mai a fost mai răcoroasă decât în alți ani, temperaturile fiind comparabile cu cele înregistrate în 1992. Solicitat de IPN, Ghennadii Roșca, șef de direcție la Centrul Prognoze Meteo, a declarat că, în ultimii ani, ultima lună de primăvară a fixat temperaturi peste valorile normale pentru această perioadă. În medie, în mai ar trebui să până la 25-26 de grade Celsius pe timp de zi, iar pe timp de noapte – 11-13 grade Celsius. Or, în ultimii ani, temperaturile urcau și până la 30 de grade.

Chiar dacă în acest an luna mai a fost mai răcoroasă, se așteaptă o vară ușor mai caldă decât în mod normal.

Luna trecută, teritoriul țării a fost sub influența unor cicloane care au generat preponderent vreme noroasă și cu instabilitate atmosferică. Au fost și ploi, pe alocuri cu descărcări electrice. Ciclonii s-au retras și deja masele de aer din partea de sud se vor deplasa mai mult spre teritoriul țării și va aduce vreme mai caldă.

Vara se așteaptă temperaturi cu 1-2 grade Celsius peste limitele valorilor normale pentru întregul sezon. Temperatura medie pentru 24 de ore va varia între 23 și 24 de grade Celsius. Totodată, specialiștii prognozează deficit de precipitații.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte