Ping-pong cu blajinii! Biserica: hai!, autoritățile: nu vă duceți!

03 Iunie 2020 13:38 450 0 Ultima modificare 03 Iunie 2020 13:39

Autoritățile de la Chișinău au făcut un nou apel la oameni să nu meargă la cimitir de Paștele Blajinilor, care se vor ține în weekendul următor.

„Vă îndemn să ne amintim de ei acasă, în sânul familiei, lângă oamenii dragi. Să evităm aglomerațiile din cimitire, pentru a nu favoriza izbucnirea a noi focare de infecție a virusului COVID-19”, se spune într-o declarație a ministrului educației, Igor Șarov, relatează Europa Liberă.

Săptămâna trecută, premierul Ion Chicu a făcut un apel similar, precizând că el însuși nu va merge la cimitir. La 22 mai, șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a afirmat că sărbătoarea ar putea fi anulată cu totul anul acesta, pentru că rata infectării cu coronavirus se menține încă ridicată, iar adunarea oamenilor în cimitire de „Blajini” ar fi riscantă.

Mitropolia Moldovei a spus mai recent că la organizarea sărbătorii se va ține cont de cererile autorităților civile și a făcut apel la credincioșii care „s-au întors din străinătate, se află în perioada de carantină, prezintă careva simptome, sau fac parte din grupul sporit de risc... să se abțină de la participarea lor fizică la sfintele slujbe”.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte