Veteranii au ieşit duminică din nou la proteste

01 Iunie 2020 13:31 411 0 Ultima modificare 01 Iunie 2020 13:32

Veteranii au ieşit duminică din nou, la proteste. Aceştia au mers în faţa Guvernului, Parlamentul şi Preşedinţiei şi au cerut demisia conducerii ţării. Manifestanţii se plâng că autorităţile refuză să discute cu ei despre problemele cu care se confruntă şi nu le ascultă revedincările pe care le înaintează.

Nici repezentanţii Guvernului, nici ai Preşedinţiei nu au fost de găsit pentru a comenta declaraţiile protestatarilor care au manifestat în jur de trei ore.

Iniţial, oamenii legii nu le-au permis să instaleze boxa pentru sunet, aşa că au avut loc şi altercaţii.Ca şi la precedentul protest din luna martie, aceştia au cerut indemnizaţii mai mari, medicamente gratuite, compensarea a jumătate din plata facturilor şi alte facilităţi. Protestatarii sunt indignaţi de faptul că negocierile pe care le-au avut anterior cu autorităţile nu au avut niciun rezultat.

Veteranii au cerut demisia preşedintelui Igor Dodon.

Potrivit şefului adjunct al Inspectoratului Naţional de Securitate, Alexei Grosu, la manifestaţie au participat în jur de 150 de persoane. În cazul în care se va stabili că aceştia au încălcat legea, organizatorii vor fi amendaţi.

Menţionăm că, potrivit deciziei Comisiei Naţionale Extraordinare pentru Sănătate Publică, în timpul pandemiei de COVID-19, este interzisă organizarea evenimentelor publice cu participarea unui număr mai mare de 50 de persoane.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte