Astăzi se sărbătorește Ziua Românilor de Pretutindeni

31 Mai 2020 12:39 386 0 Ultima modificare 31 Mai 2020 13:15

În ultima duminică a lunii mai este marcată, din anul 2015, Ziua Românilor de Pretutindeni, transmite Radio România.

Astăzi, Opera Națională București în parteneriat cu Administrația Prezidențială și cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni îi sărbătorește pe toți conaționalii care trăiesc în afara granițelor printr-un eveniment special.

Astfel, începând cu ora 18:30, va fi transmis online spectacolul de balet „Lacul lebedelor” pe site-ul și pe pagina de Facebook ale operei, precum și pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. Și în Italia, unde trăiesc peste un milion de conaționali, această zi este una de sărbătoare, după cum a transmis corespondenta RRA, Elena Postelnicu.

Reporter: Despre această zi au aflat și copiii români, chiar dacă majoritatea dintre ei s-au născut în Italia, și asta datorită profesorilor de limba și literatura română, așa cum este, la Roma, Simona Vasile.
Simona Vasile: Nu putem să nu le vorbim copiilor despre personalitățile României, despre românii care de-a lungul timpului, prin faptele lor, au creat o imagine frumoasă României peste hotare.

Reportajele Radio România Internațional despre Ziua Românilor de Pretudindeni pot fi audiate AICI

Sursa: RRA/RADOR

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte