Marcaj rutier destinat transportului public, aplicat în Chișinău

19 Mai 2020 22:01 510 0 Ultima modificare 19 Mai 2020 22:02

Pe strada Pușkin din centrul capitalei, a fost aplicat marcajul rutier destinat transportului public. Este delimitată banda rezervată și locul în care oprește transportul public. Primăria municipiului Chișinău menționează că măsura este aplicată în scopul asigurării circulației transportului public, în zona centrală a urbei, conform orarului, transmite IPN.

Marcajul reprezintă două benzi longitudinale galbene (1.4), linia îngustă continuă în zigzag, având inscripţia „BUS”, inscripția „BUS” și simbolul „bicicletă”, care permite circulația cicliștilor pe bandă.

Potrivit vicerpimarului capitalei, Victor Chironda, este permisă intersectarea benzii pentru virarea la dreapta, intrare și ieșire din curți, dar este recomandată abținerea de la circulația pe bandă. Însă, este interzisă prin indicatorul „Oprire interzisă” oprirea, staționarea sau parcarea pe banda dedicată. De asemenea, este interzisă prin indicator oprirea, staționarea sau parcarea pe banda extremă stângă pe anumite porțiuni, unde strada Pușkin este foarte îngustă.

Oprirea pentru îmbarcarea sau debarcarea pasagerilor trebuie efectuată preferabil mai aproape de trecerile pietonale, pentru a preveni traversarea neregulamentară a străzii de către pietoni.

Parcarea pe strada Pușkin este permisă doar în locurile special amenajate, din contul trotuarului. Orice alt tip de parcare, inclusiv la intrarea în curți, este neregulamentară și pasibilă de aplicarea amenzii.

Începând de astăzi, inspectorii de patrulare vor aplica amenzi pentru încălcarea regimului de parcare pe strada Pușkin.

Autoritățile municipale preconizează să aplice marca similar și pe strada Bănulescu-Bodoni.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte