Adio Bacalaureat 2020 în Republica Moldova!

13 Mai 2020 16:37 617 0 Ultima modificare 13 Mai 2020 16:55

Susținerea examenelor de Bacalaureat din acest an au fost anulate. Membrii Guvernului au aprobat astăzi proiectul de lege privind anularea examenelor naționale de absolvire a programelor de studii în învățământul general, transite TV8.MD

În aceste circumstanțe, diplomele vor fi eliberate în baza mediilor anuale din perioada de liceu.

Diploma va avea aceiași valoare juridică pentru instituțiile de învățământ superior din țară și peste hotare, în cazul emiterii unei hotărâri de Parlament corespunzătoare. Data obținerii diplomei nu va depăși 5 iulie 2020”, a spus azi Igor Șarov.

Anul de învățământ 2020-2021 va începe la 1 septembrie și va avea  două semestre: primul până pe 24 decembrie, iar cel de-al doilea – din 11 ianuarie până pe 31 mai. Elevii vor avea și cinci vacanțe, incluzând vacanța de vară, transmite IPN.

Conform structurii anului de studii 2020-2021 aprobat, elevii vor avea o vacanță de toamnă de nouă zile, în perioada 24 octormbrie-1 noiembrie; vacanţa intersemestrială (de iarnă) în perioada 25 decembrie-10 ianuarie; vacanța de primăvară în perioada 5-8 martie și vacanța de Paști, în perioada 1-10 mai.

Elevii claselor a I-a  – VIII-a și a X-a – a XI-a vor avea vacanță de vară în perioada 1 iunie-31 august.

Pentru elevii claselor absolvente, a IX-a și a XII-a, situația școlară se va încheia până la 24 mai.

Din 1 septembrie va fi implementată disciplina reconceptualizată „Educație pentru societate” în ciclul gimnazial în clasele a V-a – a VII-a și în clasele a X-a – a XII-a ale ciclului liceal.

Va continua studierea modulului obligatoriu „Educație digitală”  în clasa a III-a, prevăzut pentru 15 ore în cadrul disciplinei școlare „Educație tehnologică” și va fi predat, de regulă, de către învățător.

De asemenea, va continua studierea modulului „Robotică”, în clasa a IV-a, predat, de regulă, de către învățător în cadrul disciplinei școlare „Educație tehnologică” și selectat la decizia instituției de învățământ care dispune de dotare cu roboți.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării menționează că oferta educațională a Planului-cadru de învățământ va fi extinsă cu discipline opționale noi.  În acest sens, în baza cererii elevilor, se va aproba de către Consiliul profesoral al instituției nu mai târziu de 20 septembrie, anul 2020, disciplinele opționale care vor fi studiate de către elevi în anul de studii 2020-2021.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte