Înscrierea copiilor în clasa întâi începe din 21 mai

12 Mai 2020 21:32 224 0 Ultima modificare 12 Mai 2020 21:32

Înscrierea copiilor în clasa întâi se va realiza în două etape. Prima va avea loc în perioada 21 mai-19 iunie, iar a doua se va organiza în perioada 22 iunie-28 august. Un ordin în acest sens a fost aprobat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, transmite IPN.

În prima etapă va avea loc depunerea, completarea și validarea cererilor și actelor de înscriere a copiilor în  clasa întâi în instituţia de învăţământ din districtul şcolar. Documentele în copie – cererea de înscriere a copilului, conform modelului din Anexa 2 a ordinului; buletinul de identitate al părintelui/ reprezentantului legal; certificatul de naștere al copilului – urmează să fie expediate în format electronic la adresa de e-mail a instituției de învățământ. De asemenea, actele pot fi prezentate pe suport hârtie.

Pe data de 19 iunie, instituțiile de învățământ și organele locale de specialitate în domeniul învățământului vor afișa numărul locurilor rămase libere după depunerea actelor în instituțiile de învățământ în prima etapă de înscriere a copiilor în clasa întâi.

În cea de-a doua etapă, va avea loc depunerea, completarea și validarea actelor de înscriere a copiilor din districtul şcolar, care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului şcolar şi n-au reuşit să fie înscriși în prima etapă și a copiilor din alte districte şcolare pe locurile disponibile.

Totodată, instituţiile cu clase cu profil vor organiza probele de aptitudini, prin coordonare cu organele locale de specialitate în domeniul învățământului.

Lista finală a copiilor înscriși în clasa întâi validată prin ordinul directorului instituției va fi afișată pe 28 august.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte