Serviciul Vamal lansează Portalul de Informații Comerciale

05 Mai 2020 14:58 280 0 Ultima modificare 05 Mai 2020 15:00

Serviciul Vamal și Ministerul Economiei și Infrastructurii lansează, astăzi, cu sprijinul Programului USAID Reforme Structurale în Moldova, Portalul de Informații Comerciale destinat comunității de afaceri naționale și internaționale.

Portalul de Informații Comerciale al Republicii Moldova va fi sursa principală de informații oficiale de specialitate cu privire la procedurile aferente și documentele necesare pentru activitățile privind importul, exportul și tranzitul de mărfuri.

Noul sistem informatic poate fi accesat la adresa www.trade.gov.md. Astfel, accesând portalul, utilizatorii se vor putea informa referitor la regimurile și destinațiile vamale, declararea mărfurilor, clasificarea și originea acestora, contingente, acte permisive, taxele pentru toate categoriile de mărfuri etc.

Tot aici vor fi descrise și procedurile de obținere a unor autorizații precum Operatorul Economic Autorizat, Procedura de Vămuire la Domiciliu sau Exportator Aprobat, sau cele de înregistrare în calitate de subiect al activității economice externe.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte