Ziua Europei va fi marcată în Moldova de acasă

05 Mai 2020 08:59 270 0 Ultima modificare 05 Mai 2020 09:01

Ziua Europei, marcată în fiecare an pe 9 mai, se va sărbători în acest an de acasă. Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova invită oamenii să privească sau să asculte la TV, radio și pe online, evenimentele educaționale, culturale și interactive, organizate cu prilejul Zilei Europei, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Delegației UE în Republica Moldova, agenda evenimentelor începe pe 5 mai, la TV și Radio, urmată de mai multe evenimente care își propun să informeze despre cooperarea dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, în mediul online.

Pe data de 9 mai, când Uniunea Europeană marchează 70 de ani de la Declarația Schuman, va avea loc un concert susținut de Moldovan National Youth Orchestra și La La Play Voices, cu participarea a 200 de muzicieni din Republica Moldova și Uniunea Europeană. Tradiționalul Festival de Film și Cultură Europeană va avea loc la TV și online, în perioada 10 – 17 mai. În cadrul Festivalului, publicul va avea acces la filme artistice și documentare de valoare unică, precum și concerte susținute de cântăreți renumiți din întreaga Europă.

Potrivit ambasadorului UE în Republica Moldova, Peter Michalko, Ziua Europei marchează valorile care au stat la bazele formării Uniunii Europene și care, timp de 70 de ani de la Declarația Schuman, au guvernat, prin solidarizare și unitate, statele membre. „Aceste valori ne permit să trăim împreună, să devenim și mai puternici și mai uniți, contrar diferențelor de limbă, cultură, religie și obiceiuri. Solidaritatea este pilonul pe care se bazează funcționarea Uniunii Europene, fiind aplicată în mod special și în relația cu Republica Moldova. Pandemia de coronavirus cred că a demonstrat mai mult ca niciodată că doar prin solidarizare, putem să facem față oricărei provocări și să devenim și mai puternici”, a menționat ambalatorul.

Delegația UE în Republica Moldova îndeamnă populația să stea acasă și să fie parte a evenimentelor organizate cu prilejul Zilei Europei.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte