”Sejurul” urat de Dumbrăveanu medicilor români s-a transformat în bătaie de joc; Octavian Țîcu: Salvatorii sunt purtați de la un cămin la altul

01 Mai 2020 18:53 553 0 Ultima modificare 01 Mai 2020 18:57

O echipă de medici și personal medical din România care au venit în Republica Moldova pentru a ajuta în lupta cu pandemia COVID-19. Președintele PUN, Octavian Țîcu, a anunțat că, aceștia au fost schimbați dintr-un cămin în altul și abia seara au fost cazați la hotel, după ce au cărat valizele dintr-un cămin în altul.

„Au intrat medicii români în Republica Moldova. Ca să nu facă prea mare impresie, autoritățile moldovenești au dorit să-i despartă imediat, unii trimiși la Cahul, alții la Bălți, alții la Chișinău. Cerință refuzată de partea română. Într-un sfârșit s-a făcut alinierea oficială, iar ministra Sănătății le-a urat „sejur plăcut”. Evident, Igor Dodon, care de obicei fuge pe la toate avioanele cu măști și combinezoane, n-a binevoit să întâlnească delegația de medici români, nici să le mulțumească măcar. El probabil pregătește ca răspuns vreun batalion de „medici-desantnici” de la Moscova, care să ne salveze de virusul viclean”, este declarația făcută de președintele PUN, Octavian Țîcu.

„Sejurul plăcut” al medicilor români s-a transformat ieri într-un coșmar, a anunțat deputatul.

„Au fost schimbați dintr-un cămin în altul, inițial într-un cămin cu un WC comun pe coridor (căminul 5 al USMF), după care la căminul 9, unde deja aveau WC în cameră dar nu erau camere libere pentru toți. Bine că Armata Română are suficienți bani și Comandantul a decis să plăteasca un hotel pentru două săptămâni cazare și mâncare pentru 10 medici militari și asistenți, plus 2 șoferi. Și tocmai la 19:30 s-au cazat la hotel, după ce au cărat valizele dintr-un cămin în altul”, a precizat președintele PUN.

În mesajul său, Octavian Țîcu a mai spus că „noroc că oamenii sunt trecuți prin experienţe în Irak și alte zone fierbinți”, însă mai are o întrebare:

„Da mă întreb, chiar așa? Nu știm care-i situația cu cazarea celorlalți medici și asistenți de la SMURD. Aștept vreun raport de la Guvern sau de la Minister pe această cale. Să fiu informat cu privire la condițiile de cazare și activitate a medicilor români veniți pentru a ne ajuta în lupta contra pandemiei. Cine este responsabil de un astfel de tratament și dacă acesta este intenționat? Înțeleg sărăcie, dar nu accept rea intenție și tratament lipsit de respect față de românii care au venit să ne salveze viețile”, a conchis președintele PUN.

Amintim că, echipa de medici va lucra la spitale din Republica Moldova implicate în tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

Banii pe care primarul de Bălți, Renato Usatîi, i-a oferit medicilor români veniți în Republica Moldova pentru a ajuta în lupta cu pandemia COVID-19 i-au fost restituiți.

În Republica Moldova 3.897 de persoane s-au infectat cu COVID-19. Dintre acestea, 1.272 persoane au fost tratate, iar 122 au decedat.

Cotidianul.md

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte