Pe lângă donațiile anunțate, România va mai aloca 3,5 milioane de euro pentru lupta împotriva COVID-19

30 Aprilie 2020 14:25 367 0 Ultima modificare 30 Aprilie 2020 14:39
Echipa de medici și asistenți medicali cu specializări în Anestezie și Terapie Intesivă, Pneumologie, Medicină de Urgență și Medicină Internă din România au ajuns în Republica Moldova pentru a desfășura activități de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu COVID-19. De asemenea, medicii de peste Prut vor instrui personalul medical din Bălți, Chișinău și Cahul pentru o perioadă de 15 zile.
 

„Vedem că această pandemie într-un scurt foarte scurt a schimbat funcționalitatea statelor afectate, dar și am observat dezvoltarea abilităților empatice ale cetățenilor. Medicii sunt eroii din prima linie care salvează oamenii”, a menționat ministra Viorica Dumbrăveanu, citată de diez.md.

„Sunt onorat să însoțesc misiunea medicală a României care urmează să lucreze împreună cu medicii din Moldova. Echipa de medici din România este una complexă, este formată di 52 de persoane, dintre care 41 sunt medici și asistenți medicali voluntari. Guvernul României va dona Republicii Moldova 500 000 de măști, 50 000 de combinezoane și urmează să ofere un sprijin de 3,5 milioane de euro”, a declarat Bogdan Aurescu, ministrul de externe al României.

„Misiunea medicală din România va însemna o misiune de schimb de experiență dintre medici, astfel sunt convins că va fi în beneficiul pentru pacienții Republicii Moldova. Au durat doar zile ca această misiune să se constituie. Mai mulți voluntari au dorit să facă parte din această echipă”, a spus Raed Arafat, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne al României, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU).

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte