Bugetarii vor lucra conform unui regim special de pe 4 mai

30 Aprilie 2020 13:58 605 0

Autorităţile au decis că unităţile bugetare din ţară, începând cu ziua de luni, 4 mai, îşi vor relua activitatea, conform regimului special de lucru şi remunerare, în baza dispoziţiilor Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova, transmite Moldpres.
Potrivit dispoziţiei nr. 24 din 29 aprilie a Comisiei, la serviciu va fi antrenat personalul strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituției, activitatea căruia necesită prezența obligatorie la serviciu. De asemenea, conform documentului, va munci la domiciliu personalul a cărui activitate nu necesită prezența obligatorie la locul de muncă, dar poate fi asigurată la distanță.
„Pe perioada desfășurării activității prin muncă la domiciliu, salariații își îndeplinesc atribuțiile specifice funcției pe care o dețin. Angajatorul este în drept să verifice activitatea salariatului cu munca la domiciliu. Modalitatea concretă de realizare a controlului va fi agreată reciproc prin mijloace de comunicare electronică. Calcularea salariului se va efectua în cuantum integral, conform Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar”, se arată în document.
Totodată, Comisia pentru Situaţii Excepţionale a decis să fie acordat total sau parțial concediul de odihnă nefolosit sau de odihnă suplimentar pentru personalul care nu se încadrează în situațiile descrise mai sus.
Mai mulţi bugetari au avut o vacanţă forţată, cauzată de pandemia Covid-19, începând din 28 martie, care periodic a fost extinsă până la finele săptămânii curente.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte