Echipa de medici și asistenți medicali din România a trecut Prutul

30 Aprilie 2020 11:33 373 0 Ultima modificare 30 Aprilie 2020 11:34

O echipă formată din 42 de medici și asistenți medicali din România au trecut deja Vama Albița și vin, pentru 15 zile, în Republica Moldova ca să-și ajute colegii. 

Echipa de medici şi asistenţi medicali cu specializări în Anestezie şi Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgenţă şi Medicină Internă va desfăşura activităţi de acordare a asistenţei medicale şi îngrijire a pacienţilor diagnosticaţi cu Covid-19, precum şi misiuni de instruire a personalului medical din spitale din Bălţi, Chişinău şi Cahul pentru o perioadă de 15 zile.

La finalul misiunii, 10 sisteme de izolare și transport al personalului contaminat vor fi donate Republicii Moldova de către Ministerul Apărării Naționale din România. 

Premierul României, Ludovic Orban, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, au petrecut echipa medicală de la Iași.

Ludovic Orban a menționat că Guvernul României va adopta astăzi o hotărâre, prin care Republicii Moldova îi va fi alocată o sumă importantă de bani, dar și medicamente și mijloace de protecție pentru medici, inclusiv măști și combinezoane.

 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte