Pe urmele miliardului: Procuratura susține că urmează acţiuni ce vor viza şi alte persoane cu funcţii de demnitate publică pe lângă cele de la BNM

30 Aprilie 2020 10:34 325 0 Ultima modificare 30 Aprilie 2020 10:37

Procuratura Anticorupţie susţine că acţiunile de urmărire penală în contextul investigării dosarului privind frauda bancară sunt în continuă desfăşurare. Ieri, în cadrul percheziţiilor de la Banca Naţională, au fost ridicate o serie de acte relevante pentru investigarea cazului.

Procuratura reaminteşte că, la începutul lunii martie, în acest caz au fost reţinute, iar ulterior puse sub învinuire șase persoane: foşti şi actuali factori de decizie din cadrul Băncii Naţionale a Moldovei. Este vorba despre un fost Guvernator BNM, un fost viceguvernator, doi actuali viceguvernatori, un şef de direcţie şi un şef de departament din cadrul BNM, relatează tvrmoldova.md .

În prezent, unul dintre actualii viceguvernatori ai BNM are interdicţia de a părăsi localitatea, după ce a cooperat cu ancheta, făcând declaraţii în dosar. Ceilalţi cinci învinuiţi sunt cercetaţi în stare de arest la domiciliu.

Ei sunt învinuiţi de participare la escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari.

Procurorii preconizează şi alte acţiuni de urmărire penală care vor viza şi alte persoane publice şi cu funcţii de demnitate publică implicate în frauda bancară.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte