Situația la zi privind pandemia: în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 73 de cazuri noi

27 Aprilie 2020 18:11 296 0

În ultimele 24 de ore, în țară au fost procesate 367 de probe, 73 dintre care au fost pozitive la coronavirus. La ora actuală sunt confirmate 3481 de cazuri de infecție cu COVID-19, a anunțat Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, după ședința Centrului unic de comandă.

Cele mai multe cazuri de infectare au fost înregistrate în Chișinău - 31, alte 18 au fost depistate în stânga Nistrului, opt la Cahul, patru la Taraclia, trei la Strășeni, câte două la Bălți și Căușeni, iar în cinci raioane câte un caz.

Ministrul a menționat că 14 din persoanele depistate astăzi sunt angajați ai unei instituții medicale din sectorul Râșcani al capitalei, acolo fiind înregistrat un focar de infecție. Până în prezent, au fost tratate 925 de persoane și s-au înregistrat 101 decese.

Prezent la briefing, premierul Ion Chicu a menționat că ieri, când a fost sărbătorit Paștele Blajinilor, în cinci biserici au fost încălcate recomandările Comisiei pentru Situații Excepționale, la slujbe fiind admise mai mult de 10 persoane.

Prim-ministrul a mulțumit Bucureștiului pentru ajutorul acordat, precizând că echipe de medici din România vor lucra timp de două săptămâni alături de angajații din sistemul medical din Republica Moldova.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte