Cursele aeriene regulate de pe Aeroportul Internațional Chișinau ar putea fi reluate

27 Aprilie 2020 13:57 5690 0

Zborurile prin Aeroportul Internațional Chișinău ar putea fi reluate după 15 mai. Un anunț în acest sens a fost făcut luni, 27 aprilie, de către șeful statului, Igor Dodon, și de către premierul Ion Chicu, după ședința de lucru împreună cu președinta Parlamentului, Zinaida Greceanâi, transmite zdg.md.

Premierul Ion Chicu precizat că, dacă în următoarele zile nu se va agrava situația legată de infectarea cu coronavirus, atunci Guvernul nu va merge în fața Parlamentului cu o cerere de prelungire a stării de urgență. Acesta a spus că pe parcursul săptămânii se va discuta despre posibilitatea revenirii din 15 mai la regimul obișnuit de transport aerian.

Cu un anunț în acest sens a venit și șeful statului, Igor Dodon.

„Pe parcursul săptămânii curente, vom discuta și posibilitatea reluării zborurilor prin Aeroportul Internațional Chișinău, după 15 mai, deoarece nu vedem motive de a prelungi starea de urgență, care se finalizează la data respectivă”, a precizat Dodon.

Pe data de 17 martie, în R. Moldova a fost instituită stare de urgență pentru 60 de zile. Tot din acea zi, a fost sistat traficul aerian, indiferent de direcția de intrare sau ieșire din țară. Însă, a rămas posibilă efectuarea zborurilor private, pentru a permite autorităților din R. Moldova, dar și ale altor state, de a evacua cetățenii săi din alte țări, blocați acolo de pandemie.

 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte