Liceul românesc de la Comrat se extinde, cu sprijinul Bucureștiului

25 Aprilie 2020 16:27 306 0 Ultima modificare 25 Aprilie 2020 16:29

Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Comrat se extinde. Guvernul României va acoperi cheltuielile pentru construcția unui bloc nou. Astfel, elevii din regiune vor avea acces la studii în limba română.

În cadrul sub-proiectului lucrări de construcție a blocului de studii la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Comrat a fost semnat Acordul de Grant între Instituția Publică „Fondul de Investiții Sociale din Moldova” și beneficiarii sub-proiectului – Primăria municipiul Comrat, în persoana primarului Serghei Anastasov şi Agenţia de Implementare a sub-proiectului, reprezentată de Svetlana Stoianov, directoarea instituției de învățământ, notează jurnal.md.

Sub-proiectul este finanțat în cadrul Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României, conform Hotărârilor de Guvern nr. 436/2014 și nr. 487/2019.

Costul lucrărilor constituie 20.051.381 de lei și include construcția unui bloc nou de studii, care va contribui la sporirea accesului copiilor din regiune la studii în limba română.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte