Încă două localități din țară plasate, de astăzi, în carantină

25 Aprilie 2020 10:15 327 0 Ultima modificare 25 Aprilie 2020 14:46

Încă două localități din țară, de astăzi, sunt plasate în carantină. Este vorba despre satul Cișmichioi și Etulia din raionul Vulcănești. Decizia a fost luată ieri de către Comisia Situații Excepționale, scrie unimedia.info.

Astfel, începând de astăzi, ca și în alte regiuni plasate în carantină, intrările și ieșirile vor fi monitorizate de angajații MAI. În acest scop, au fost trimiși în zonă 38 militari ai Brigăzii Infanterie Motorizată "Dacia" și ai Batalionului cu Destinație Specială "Fulger" cu șase unități de tehnică.

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a menționat că cifra mare de cazuri înregistrate în raioanele Vulcănești, Cahul și Căușeni este legată de un eveniment organizat într-o vinărie din satul Etulia, raionul Vulcănești, în urma căruia au fost confirmate pozitiv la coronavirus 77 de persoane. Și nu va răspunde nimeni conform legii, pentru încălcarea dispozițiilor Comisiei Situații Excepționale? 

În prezent, este instituit regimul de carantină în două orașe și cinci localități rurale.

Republica Moldova a înregistrat, ieri, un număr record de cazuri cu coronavirus, 184, după procesarea celor 857 de probe.

 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte