După ce au fost amendați mai mulți cetățeni cu zeci de mii de lei, Dodon, „binevoitorul”, anunță că ne va da liber la plimbări în parcuri și păduri

24 Aprilie 2020 11:14 408 0

Autoritățile urmează să decidă astăzi eventuala relaxare a restricțiilor impuse în contextul pandemiei. Potrivit președintelui Igor Dodon, s-ar putea să se renunțe și la restricțiile cu privire la plimbatul în parcuri și păduri.

Epopeea amenzilor de peste 20 de mii de lei continuă. Judecătorii emit hotărâri diferite. În unele cazuri, cer probe de la polițiști, iar în alte cazuri, cer probe de la persoanele amendate
Pe perioada stării de urgență, mai mulți cetățeni au fost amendați de autorități pentru „nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a pus în pericol sănătatea publică”. În unele cazuri, persoanele au fost amendate și pentru simplul fapt că traversau un parc în drum spre casă.

După ce subiectul sancționării persoanelor pentru că se plimbă prin parcuri a luat amploare în spațiul public, președintele anunță că de săptămâna viitoare ar putea să se renunțe la această restricție.

„Cel mai probabil, vom lua azi decizia. Cel târziu, începând cu ziua de luni, 27 aprilie, vom veni cu scoaterea unor restricții de ieșire în spațiile publice, în parcurile publice, în păduri și așa mai departe”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”, citat de zdg.md.

Totodată, întrebat despre desfășurarea evenimentelor în masă, Igor Dodon a precizat că vor fi menținute restricțiile cu privire la desfășurarea evenimentelor cu participarea a mai mult de 50 de persoane.

Autoritățile informau anterior că, începând cu data de 17 martie, au fost aplicate amenzi de circa 25 de milioane de lei în legătură cu nerespectarea restricțiilor impuse pe perioada stării de urgență.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte