Oameni cu inimă mare au donat Spitalului Raional din Soroca un aparat care va ajuta la învingerea coronavirusului

22 Aprilie 2020 08:21 250 0

De marți seară, Spitalul Raional din Soroca dispune de un aparat modern și performant de ventilație artificială a plămânilor. Un proiect de suflet, care a devenit realitate grație generozității doctorului Etienne Steiner din Toulon (a cărui mamă a fost originară din Soroca), conexiunilor realizate în timp record și în cel mai profesionist mod de către Luminita Gavriluta (președinte Rotary E-Club of Moldova International) și Eugen Vizir (consul la Ambasada Republicii Moldova în Franţa), și mobilizării colegilor Alexandru Robu și Natalia Vrancean (Rotary Club Soroca).

„Astăzi (marți – n. n.) a fost o zi lungă, dar frumoasă! Cu multe eforturi și persoane implicate, un aparat performant de ventilație a plămânilor a ajuns la IMSP "Spitalul Raional Soroca "A. Prisacari". Aducem recunoștințe profunde domnului Etienne Steiner, un medic din Franța, cu rădăcini sorocene. Generozitatea sa va servi multor pacienți, mai ales acum, când pandemia Covid-19 a luat o asemenea amploare în raionul Soroca”, scrie pe pagina sa de Facebook Dorin Dușciac, reprezentant al diasporei moldovenești din Franța.

Este o onoare să servim societatea noastră, și ne bucurăm că am fost parte al acestui gest onorabil. Mulțumesc tuturor celor implicați în lupta împotriva acestei pandemii oribile, mai scrie Dorin Dușciac.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte