Vocea Basarabiei oferă dreptul la replică în cazul subiectului investigației ZDG.md, cu privire la ”Tirul cu 1,5 mln de euro”

21 Aprilie 2020 16:25 1412 0 Ultima modificare 21 Aprilie 2020 16:59

Vocea Basarabiei a publicat la data de 21 aprilie 2020 un articol preluat integral de la portalul național deschide.md, care a scris duminică, 19 aprilie, că cei 1,5 mln de euro ar fi provenit din contrabanda cu țigări și ar fi aparținut fraților Tătăroi/Mardari, originari din Băcioi, localitatea de baștină a lui Constantin Țuțu. Tot la 20 aprilie, în același context. un alt portal de anvergură, zdg.md ,vine cu noi de detalii, preluate de Vocea Basarabiei fără reinterpretare. Potrivit portalului, unul dintre reprezentanții companiei de transport internațional de mărfuri „Disofi-Trans” SRL, care efectuează curse regulate spre Cehia, Serbia, Bulgaria, Grecia și Germania, apare în mai multe imagini alături de reprezentanții Federației de Box Thailandez, care, la rându-i, sunt apropiații lui Dorin Damir și Constantin Țuțu. Mai mult decât atât, SafeNews.md a stabilit că aceștia ar avea legături și cu președintele Igor Dodon.

Transmitem suportul nostru informațional pentru publicarea tuturor reacțiilor și replicilor publice ale celor nominalizați în investigația site-urilor mai sus menționate și reconfirmăm că Vocea Basarabiei nu a reinterpretat articolele preluate, investigații și informații pe care nu și le atribuie. În același context, au fost înlăturate fotografiile cu toate persoanele menționate în investigație de pe portalul www.voceabasarabiei.md 

În urma acestor investigații, domnii Dorin Damir, Artur Grosu și Constantin Bolea au venit cu reacții în acest sens, pe care le publicăm cu respect și interes.

Este posibil ca imaginea să conţină: text

Este posibil ca imaginea să conţină: text

La 20.04.2020 pe portalurile de știri Deschide.MD, Ziarul de Gardă, Vocea Basarabiei si Agora.md au fost difuzate informaţii denigratoare despre o posibilă conexiunea a mea cu dl.Eugen Vizir.
 
Vă informez că aceste publicaţii nu sunt veridice si nu am o careva conexiune cu dl. Eugen Vizir despre care se spune în investigaţia dată decît faptul că dînsul frecventa mai demult clubul (ca și multe alte persoane) al cărui președinte sunt - fiindcă legătura este (sunt poze) cu Eugen, doar că această legătură este absolut irelevantă.
 
Solicit în mod public ca instituțiile media vizate, în termeni proximi, să prezinte probele corespunzătoare sau să dezmintă informațiile denigratoare publicate.
 
În caz contrar îmi rezerv dreptul de a ma adresa în instanța de judecata cu o acțiune privind obligarea dezmințirii informațiilor defăimătoare râspîndite astfel si repararea prejudiciului cauzat”, este și reacția domnului Constantin Bolea.
 
 

Scrisoare deschisă a Federației Sportive Naționale de Box Tailandez Muaythai a Republicii Moldova

Scrisoare deschisă. Cu mare regret constatăm, că în ultimele zile, în mass-media din Moldova circulă știri false despre pretinse legături ale reprezentantului companiei care gestionează tirul reținut la vama din Leușeni ce transporta 1.5 milioane de euro nedeclarați și Federația Sportivă Națională de Box Tailandez Muaythai a Republicii Moldova. (articol publicat de ZDG.md si preluat de alte situri de știri)

Federația Sportivă Națională de Box Tailandez Muaythai a fost fondată la data de 22 septembrie 2015, președinte a fost numit Bolea Constantin. Pe 20 septembrie 2016, la Adunarea Generală a Federației a fost ales un nou președinte, domnul Grosu Artur. În același timp, Bolea Constantin a continuat să-și aducă aportul semnificativ în dezvoltarea sportului muaythai în Moldova deja în calitate de vice-președinte al federației și totodată conducător al clubului sportiv Thai Boxing, unul din cluburile cu renume în lumea sportului. Noi apreciem mult contrubuția Dumnealui în activitatea federației și suntem convinși în integritatea sa și reputația curată.

Menționăm, că Federația Sportivă Națională de Box Tailandez Muaythai a RM este reprezentanta Federației Internaționale de Muaythai IFMA (International Federation of Muaythai Association), Federație cu peste 130 țări membri și recunoscută de către Comitetul Olimpic Internațional. În același timp, în Republica Moldova exista și ”Federația Națională de Kickboxing și Muay Thai”, a cărei președinte fusese numit Țuțu Constantin, reprezentantă a Federației internaționale WMF.

Începând cu 2016, Federaţia Naţională de Box Tailandez Muaythai a RM, a pregătit un şir de sportivi, care au dus faima Republicii Moldova peste hotarele ei, clasându-se pe locuri de frunte la campionate mondiale și europene. Doar într-o perioadă foarte scurtă, de către sportivii noștri au fost cucerite 8 titluri de campioni mondiali, 7 titluri de vicecampioni mondiali și 5 medaliați cu bronz la campionatele mondiale la diferite categorii de vârstă (seniori, U23, tineret, juniori și cadeți). Mai mult, la campionate unde erau prezente peste 80 de țări participante, în clasamentele generale ne clasăm în Top – 10, iar sportivii noștri au fost câștigători ale nominațiilor ”Rising star” și ”Most outstanding boxer”. Au fost organizate 3 ediții ale Campionatului Național (2017, 2018 și 2019), 4 ediții ale Cupei Republicii Moldova și numeroase turnee pentru copii.

La moment, avem un număr imens de sportivi antrenați în procesul de instruire și educație cu peste 50 de antrenori care activează în cluburi sportive și secții ale Școlilor sportive.

Reieșind din cele expuse, solicităm respectuos de la toate instituțiile mass-media din țară să nu aducă prejudiciu de imagine acestui frumos sport cum este Muaythai și celor care îl practică. Stimată mass-media, Vă rugăm, nu trebuie să căutați ”titluri pentru știri” acolo unde ele nu sunt. În goana după un număr mai mare de vizualizări, legând artificial numele unor persoane private, care într-un mod sau altul au avut tangență cu sportul nostru, facând legătură absolut irelevantă cu federația, aduceți insinuări absolut nefondate, care implicit știrbesc imaginea sportului, a miilor de copii care îl practică și a celor care muncesc zi de zi în sălile de sport pentru a duce faima Republicii Moldova peste hotarele ei.

Federaţia Naţională de Box Tailandez Muaythai a RM este deschisă pentru a răspunde oricăror întrebări.

Cu respect,

Presedinte FSNBTM, Artur Grosu

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte