Un sat cu peste 80 de bolnavi de Covid-19 a fost plasat în carantină

21 Aprilie 2020 08:11 858 0 Ultima modificare 21 Aprilie 2020 15:10

Satul Brînzeni din raionul Edineț a fost plasat în carantină, începând de luni, 20 aprilie. Decizia a fost aprobată în urma ședinței Comisiei Situației Excepționale raionale.

Oamenii consideră că restricțiile au fost aplicate prea târziu, abia după ce în Internatul Psihoneurologic au fost testate pozitiv cu COVID-19 circa 70 de persoane, inclusiv angajați.

,,Sunt peste 80 de cazuri în localitatea Brînzeni. Au venit mai mulți militari ai Armatei cu tehnica necesară și au instalat tot ce ține de logistică și partea infrastructurală. S-a discutat amănunțit despre aprovizionarea localității cu cele necesare”, a declarat primarul de Edineț Constantin Cojocaru.

,,A fost aprobată decizia de a plasa satul în carantină conform regulamentului. Asta după ce majoritatea cazurilor au fost depistate în Internatul Psihoneurologic – 61 de pacienți și 12 angajați ai instituției, acestea sunt datele de sâmbătă. Deocamdată nu cunosc cât timp satul Brînzeni va fi în carantină, deoarece nici regulamentul încă nu l-am obținut”, a declarat primarul satului Brînzeni, Liviu Cibotaroș.

În prezent, în carantină se află localitățile Glodeni, Soroca, Ștefan Vodă, Carahasani și Talmaza.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte