PR obraznic pe timp de "ciumă". Lotul cu teste și echipament de protecție din China a ajuns la destinație

20 Aprilie 2020 09:40 405 0 Ultima modificare 20 Aprilie 2020 13:43

În seara zilei de ieri, pe Aeroportul Internațional Chișinău a aterizat avionul ce a transportat  lotul cu teste și echipament de protecție din China.

Lotul cu un volum de peste 50 de tone a fost procurat - o parte de autoritățile statului, iar o parte din sursele donate de mai multe companii din țara noastră, persoane fizice din țară și din diasporă, organizații internaționale. Încărcătura include peste 80 mii de teste de depistare a COVID-19, peste 80 mii de kituri de extracție, peste 280 mii de respiratoare KN 95, peste 600 mii de perechi de mănuși medicale, 50 mii tuburi de prelevare, ecrane și ochelari de protecție, combinezoane, termometre cu infraroșu și alte echipamente de protecție.

Lotul a fost întâmpinat cu mare pompă la Aeroportul din Chișinău. În prezența presei, președintele Igor Dodon s-a lăudat cu „realizarea sa”. 

”În plină criză pandemică guvernele a circa 180 de țări fac eforturi susținute pentru a depăși penuria de echipamente sanitare. Dar nu i-am văzut nici pe Trump, nici pe Macron, nici pe Merkel, nici pe Iohannis să meargă la aeroport pentru a poza alături de avioane-cargo cu materiale sanitare, plătite din bugetul public și din donații private. PR obraznic pe timp de "ciumă" - aceasta este "prestația" lui Igor Dodon, demnă de disprețul mirenilor în miez de sărbători pascale”, scrie pe pagina sa de facebook Ana Gutu, Secretar de Stat al Departamentului pentru Relații cu Republica Moldova la Guvernul României.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte