Următoarele 12-24 de ore vor fi decisive privind evoluţia pandemiei în Republica Moldova

19 Aprilie 2020 13:08 1011 0 Ultima modificare 19 Aprilie 2020 13:10

Următoarele 12-24 de ore vor fi decisive privind evoluţia pandemiei în Republica Moldova, iar răspândirea noului tip de coronavirus va depinde de cât de precauţi vor fi cetăţenii şi cum vor evita riscul de îmbolnăvire a lor şi a celor apropiaţi, a declarat preşedintele Igor Dodon după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Preşedintele a menţionat că în noaptea Învierii, poliţia va păzi bisericile. În fiecare localitate, lângă lăcaşele sfinte va fi câte un poliţist, iar în satele mai mari, mai mulţi reprezentanţi ai poliţie.

Şi primarul capitalei, Ion Ceban, a reiterat mesajul: „Stați acasă! ” şi a menţionat că o persoană mai puţin afară ar însemna un pacient mai puţin în spital.

Ministrul sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale, Viorica Dumbrăveanu, a venit cu date actualizate privind situaţia epidemiologică din ţară. Pe parcursul zilei de sâmbătă, au fost procesate 726 de probe la COVID-19, dintre care 114 sunt pozitive, un caz fiind de import, iar restul cu transmitere locală. În total, sunt 2282 de cazuri confirmate.

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale informează despre înregistrarea unui nou deces provocat de COVID-19. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 48 de ani, din raionul Fălăști, internat la Spitalul Raional Fălești la data de 7 aprilie și transferat la Spitalul Clinic Republican Timofei Moșneaga pe 9 aprilie. Acesta suferea de deficit imunonutritiv şi diabet zaharat.

Sursa: www.ipn.md
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte