În noaptea Învierii, preotul din Chetrosu va merge pe ulițele satului și va sfinți darurile pascale

17 Aprilie 2020 11:25 269 0

Locuitorii din satele Todirești și Chetrosu din raionul Anenii Noi vor putea sfinți darurile de Paști în noaptea Învierii ieșind pe străzile principale ale localităților. Preotul, împreună cu primarul, polițistul de sector se vor deplasa prin sat pentru a sfinți darurile pascale.

Preotul Andrei Pârgaru, de la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dumitru” din Chetrosu, a declarat pentru IPN că slujba de Paști va fi oficiată la biserică, în lipsa enoriașilor. Oamenii sunt îndemnați să se roage acasă.

Ulterior, preotul va porni cântând: „Hristos a Înviat!” pe principalele străzi. Oamenii sunt îndemnați să poarte măști de protecție și mănuși și, neapărat, să păstreze distanța socială. De asemenea, enoriașii trecuți de 60 de ani sunt îndemnați să nu vină, să apeleze la cei tineri ca să-i ajute cu sfințirea darurilor pascale.

Preotul a îndemnat creștinii să nu exagereze atunci când vor pregăti coșurile pentru sfințire. Enoriașii sunt îndemnați să pună în ele pasca și ouă roșii, simboluri ale sfintelor sărbători de Paști. Chiar dacă unii țin neapărat să binecuvânteze și alte bucate, acestea trebuie să fie corespunzător ambalate. Darurile trebuie puse în coș așa cum ar pregăti ceva mama pentru pruncul său – cu mare grijă și responsabilitate.

Părintele spune că, după sfințirea darurilor pascale, enoriașii trebuie să se bucure de această sărbătoare acasă, pentru că ea este una de familie. Creștinii sunt îndemnați să se abțină de la petreceri la iarbă verde, grătare etc.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte