Membrii Comisiei pentru Situații Excepționale, criticați dur de Eugen Doga

02 Aprilie 2020 09:03 949 0 Ultima modificare 02 Aprilie 2020 10:08

Vocea Basarabiei a scris anterior că membrii Guvernului și ai Comisiei pentru Situații Excepționale și-au făcut teste pentru COVID-19 la o clinică privită, după ce Anatol Ciubotaru, directorul Spitalului Clinic Republican, a fost demis pentru faptul că le-a făcut medicilor de la CSR testul la o clinică privată, CI NU LA ANSA, fără să anunțe conducerea ministerului.

Compozitorul Eugen Doga a criticat dur pe membrii Comisiei pentru Situații Excepționale care și-au făcut teste pentru COVID-19 la o clinică privată.  

„Sunt extrem de bucuros pentru faptul că Comisia pentru Situații Excepționale nu i-a eliberat pe unii conducători de vârf ai republicii pentru că aceștia și-au permis (și bine au făcut), să testeze în laboratorul privat problema cu COVID-19 a fiecăruia dintre ei. Și încă pe cont propriu. În caz contrar, în situația actuală din țară, noi am fi rămas fără conducători. Comisia, însă, s-a reorientat repede și a uitat  de „gafa” comisă în cazul cu directorul Spitalului Clinic Republican, profesorul Anatol Ciubotaru, care anterior a fost eliberat din funcție anume pentru asemenea testare?!”, a scris Eugen Doga pe pagina sa de Facebook.

„Ei, domnilor membri ai Comisiei, de fapt ai „Troicii”, măcar aveți curajul să recunoașteți nedreptatea umilitoare și dureroasă comisă în raport cu profesorul cu o experiență profesională enormă, care a salvat mii de vieți omenești. Faptul regretabil a lovit grav și în societatea noastră, care pierde orice încredere în siguranța și dreptatea fiecăruia dintre noi. Și nu e de mirare că mulți medici azi se gândesc: oare face să-și riște propria sănătate, ori chiar viața, când virusul moral, la noi, devine mai periculos ca virusul COVID-19? Doctorul, locul căruia este în spital, e nevoit să stea acasă cu gândul și durerea în suflet la cei din saloanele supraîncărcate cu bolnavi pe care nu-i poate ajuta. E groaznic!”, spune revoltat distinsul compozitor, care și-a pus semnătura sub mesaj. 

 

 

 

 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte