Cei 220 de moldoveni blocați ieri la aeroportul de la Paris ar trebui să ajungă azi acasă

31 Martie 2020 08:55 579 0 Ultima modificare 31 Martie 2020 08:57

Cei 220 de pasageri care urmau să vină ieri seara, 30 martie, cu o cursă charter în Republica Moldova așa și nu au ajuns la Chișinău. Aceștia sunt blocați la aeroportul Charles de Gaulle de la Paris.
Moldovenii revoltați au postat comentarii pe facebook. Moldoveanca Viorica Țimbalari a anunțat pe pagina sa de Facebook că 220 de pasageri au rămas blocați în aeroport la Paris. Femeia susține că compania știa despre faptul că nu are autorizație pentru zbor și solicită transportatorului să vină cu soluții pentru pasageri.

„Această companie nu avea autorizație pentru efectuarea cursei. Acum, autorizația se dă numai de Comisia pentru Situații Excepționale. Eric Tur e o companie ce merge de mai mulți ani spre Franța și alte țări. Ei au închiriat de la Air Moldova avioane și au început a vinde bilete, practic cu prețuri duble. După care, în loc să trimită mesaj că nu este cursa, au cerut oamenilor încă 30 de euro, invocând că nu vor zbura de la aeroportul Beauvais, ci de la Charles de Gaulle. Le-au spus oamenilor că dacă nu vor transfera banii, vor fi scoși din listă. Oamenii au transferat banii.

Apoi, au cerut încă câte 10 euro, ca să-i ducă la Charles de Gaulle, întrucât compania are și autocare și-i poate transporta. Oamenii au ajuns acolo și li s-a spus că nu au zbor. Contacând Eric Tur, li s-a spus că nu este zbor și că va fi mâine. Dar, oamenii au lăsat chiriile, și-au luat toate bagajele. Ei nu au unde se întoarce. Eric Tur a spus că tot ce pot face în schimb e ca oamenii să achite câte 10 euro și să fie duși înapoi la Paris cu autocarele lor. Deci, dacă ei au știut că nu au autorizație, de ce au dus acești oameni acolo? Oamenii au rămas unde au rămas și încă au achitat bani în plus”, scrie Viorica Timbalari, activistă civică.

Totodată, Trans Eric Tur notează că s-au făcut modificări, cursa din 30/03 fiind transferată pentru 31/03, iar cea din 31/03 pentru 02/04.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte