A început strângerea de fonduri pentru lupta cu coronavirusul. Sunt binevenite orice sume, bineînțeles

27 Martie 2020 12:09 209 0 Ultima modificare 27 Martie 2020 12:13

Fundația Soros-Moldova alocă o primă tranșă de 100 de mii de dolari pentru susținerea Republicii Moldova în combaterea răspândirii coronavirusului de tip nou. Pe parcursul săptămânii viitoare, Fundația va transmite echipamente de protecție: măști, mănuși și soluții dezinfectante celor care sunt expuși unui risc sporit de infectare, se arată într-un comunicat de presă al Fundației.

Directorul executiv al Fundației Soros-Moldova, Petru Culeac, a declarat că banii vor fi direcționați, în primul rând, celor care au nevoie stringentă de ajutor. Este vorba de medici, asistenți sociali, polițiști și tuturor celor care sunt în dificultate în această perioadă.

El a remarcat că acum, când Moldova este amenințată de o criză fără precedent, Fundația va folosi orice oportunitate să contribuie la lupta cu noul tip de coronavirus. „Cei 100 de mii de dolari pe care îi alocăm acum sunt doar primul pas al efortului nostru de combatere a Covid-19. Vom depune toate eforturile și vom susține în continuare Republica Moldova”, a subliniat Petru Culeac.

În același context, Oficiul Avocatului Poporului anunță că va reduce cheltuielile prevăzute pentru anul 2020 cu aproximativ un milion de lei și este dispus să le restituie în bugetul de stat pentru ca aceste mijloace financiare să fie redirecționate în susținerea măsurilor de combatere a pandemiei de coronavirus.

Avocații Poporului și echipa Oficiului Avocatului Poporului îndeamnă instituțiile publice să-și revadă bugetele pentru anul curent pentru a identifica, la rândul lor, resurse care să fie îndreptate spre combaterea pandemiei de coronavirus sau a urmărilor crizei cauzate de aceasta, se spune într-un comunicat emis de această instituție.

Și Andrian Candu, liderul grupului parlamentar „Pro Moldova”, lansase anterior inițiativa de a redirecționa mijloacele destinate partidelor pentru combaterea pandemiei. Mai mult, el propusese ca în această perioadă de grea încercare pentru întreaga populație salariile demnitarilor de stat să fie reduse până la sa leafa medie pe economie, adică la 6900 de lei.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte