Un medic a decedat din cauza coronavirusului

27 Martie 2020 11:38 449 0

În Republica Moldova s-a înregistrat al doilea deces provocat de Covid-19, fiind vorba de un medic. Femeia avea 79 de ani și era angajată în sistemul de asistență medicală urgentă prespitalicească. Anunțul a fost făcut de către ministrul sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, astăzi, după ședința Punctului Național Focal.

Prima victimă a coronavirusului a fost o femeie de 61 de ani. Aceasta revenise infectată din Padova, Italia, și a fost internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, cu infecție respiratorie acută și cu pneumonie bilaterală. Pacienta suferea și de boli cronice: hipertensiune de gradul doi și diabet zaharat de tip doi.

Viorica Dumbrăveanu a anunțat, în cadrul briefingului, că doctoreasa a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” pe 19 martie, iar pe 24 martie a fost transferată la Spitalul Clinic Republican, din cauza agravării stării de sănătate. Acest fapt a fost determinat de mai multe probleme de sănătate pe care le avea, inclusiv diabet zaharat și insuficiență cardiacă.

Ministra a adăugat că femeia și-a dedicat întreaga viață sistemului medical și până în ultimul moment a fost cea care a salvat vieți.

La Spitalul Clinic Republican rămân internate zece persoane, dintre care opt marchează evoluții grave. Și la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, 25 de pacienți confirmați cu COVID-19 sunt în stare gravă.

Până pe 26 martie, în Republica Moldova au fost confirmate 177 de cazuri de infecție cu Covid-19. Printre persoanele infectate sunt și medici de la diferite instituții medicale, din Chișinău, Soroca. 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte