Veniți acasă, măi copii, dar nu uitați să vă cumpărați imediat poliță de asigurare medicală

27 Martie 2020 07:45 510 0

Moldovenii care muncesc în străinătate vin acasă în valuri, după ce au rămas fără lucru din cauza pandemiei cu Covid-19. Ei ar putea să fie obligați să cumpere poliță de asigurare de sănătate. O inițiativă în acest sens a fost lansată de președintele Igor, care a și fost propusă propusă Comisiei pentru Situații Excepționale.

„Cunoaștem că mulți moldoveni revin acasă, mulți dintre ei nu au poliță de asigurare medicală, nu e o abordare corectă față de medici. Propunem Comisiei de a aproba un mecanism ca cei care revin acasă și nu au polița medicală să o procure. Excepție se va face în cazul copiilor și a pensionarilor. Sper că concetățenii ne vor înțelege corect, sunteți bineveniți acasă, noi vă primim pe toți”, a spus șeful statului după ședința Centrului Unic de Control.

Dodon a insistat că e o rugăminte, de a procura poliță, pentru a contribui toți împreună la menținerea sistemului de sănătate. El a pomenit faptul că au existat în Italia cazuri când cetățenii străini nu aveau poliță de asigurare și aceștia au fost nevoiți să plece acasă.

În același context, președintele a anunțat că, în primul rând, vor fi testați pe cheltuiala statului toți medicii și polițiștii de frontieră, care se află în prima linie în combaterea coronavirusului. Totodată, el a propus să se organizeze testarea tuturor celor care intră în țară, pentru a evita riscul răspândirii epidemiei de Covid-19.

Părerile în privința procurării poliței de sănătate de către cei care vin acasă din străinătate sunt împărțite. Unii critică această decizie, considerând că toți trebuie să fie tratați gratuit de coronavirus, deoarece acești moldoveni i-au susținut pe cei de acasă. Alții, însă, sunt de părerea că trebuie să contribuie și ei la sprijinirea sistemului medical, aflat la pământ.

Datele oficiale denotă că, în ultimele săptămâni, în Republica Moldova au intrat aproape 150 de mii de persoane, cetățeni care muncesc în străinătate.

 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte