COVID-19: Sprijin binevenit – o parte dintre pacienți vor fi transportați la două spitale regionale

26 Martie 2020 11:47 183 0 Ultima modificare 02 Aprilie 2020 12:35

Avem medici buni în toate raioanele pentru a trata pacienții, altceva e cu dotarea spitalelor din provincie. De acum încolo, două spitale regionale – Spitalul republican din Bălți și Spitalul raional din Comrat – vor primi persoanele suspecte sau infectate cu COVID-19. Declarații în acest sens a făcut Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, după ședința Punctului Național Focal.

Potrivit afirmațiilor Vioricăi Dumbrăveanu, spitalele regionale sunt pregătite, iar personalul este instruit. Medicii dispun de echipament de protecție individuală. În cazurile grave, pacienții vor fi transportați la Spitalul Clinic Republican. În instituțiile medicale din Chișinău vor fi aduse femeile gravide și copiii.

Din totalul celor 149 de cazuri COVID-19 confirmate până acum în R. Moldova, 100 sunt cu transmitere locală și 49 de import. 28 de persoane sunt în stare gravă. O persoană a decedat, iar două sunt considerate vindecate.

Apelul autorităților rămâne invariabil: oamenii trebuie să rămână acasă pentru a stopa răspândirea virusului. „Cu regret, autoritățile nu pot asigura responsabilizarea persoanelor”, a constatat Viorica Dumbrăveanu.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte