După ce au fost ținuți ani de zile într-o situație umilitoare, medicii vor primi salarii mai mari. Dar numai cei care luptă în prima linie împotriva COVID-19?

25 Martie 2020 08:04 204 0 Ultima modificare 02 Aprilie 2020 12:47

După ce oamenii în halate albe au fost lăsați de izbeliște ani de zile, în sănătate investindu-se sub pragul critic, iar grosul bugetului fiind direcționat pentru parlament, guvern, ambasade, călătorii „diplomatice” ale marilor ștabi, iată că aceștia din urmă dau semne că se vor întoarce cu fața spre medici.

Aceștia își vor primi salariile la timp și integral (de parcă ar recunoaște că se poate și altfel, cu întârzieri, că o operație pe cord se poate face și cu stomacul gol, așa cum și artiștii pot cânta flămânzi, punând mai suflet, că doar așa e în artă…).
Sergiu Pușcuța viceprim-ministru și ministru al finanțelor, aduce „vestea minunată” că medicii care luptă împotriva virusului COVID-19 în prima linie vor beneficia de recompense financiare considerabile.

„Toți cei care sunt implicați direct în combaterea acestei maladii vor fi finanțați pe măsură. Aceasta este puțina parte de recunoștința mare pe care o avem față de angajații sistemului medical. Cu toată recunoștința, trebuie să avem aprecierea și recompensa materială pentru acest efort pe care-l fac. Această recompensă va fi prevăzută în rectificarea bugetului”, a declarant Sergiu Pușcuța într-o emisiune TV de la Moldova1.

Ministrul a adăugat că medicii vor avea adaos la salariu în baza meritocrației. Deși acest lucru, sporul pentru performanță exista și anterior, vicepremierul spune că modul de atribuire a meritelor trebuie revizuit.

„Persoanele care s-au dedicat pe măsură acestei activități și și-au pus viața în pericol, vor fi remunerate pe măsură”, a subliniat vicepremierul.

Potrivit reprezentantului Ministerului Finanțelor, autoritățile examinează posibilitatea ca aceste recompense să fie efectuate și din alte fonduri, nu doar din fondurile bugetare care sunt acumulate prin intermediul bugetului de stat sau fondurile de asistență obligatorie medicală.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte