Timp de două săptămâni, transportul public în Chișinău și Bălți va fi gratuit

25 Martie 2020 07:20 266 0

Nu, nu am ajuns precum e la Tallinn sau în alte câteva orașe europene, unde transportul public este gratuit. Pur și simplu, situația excepțională legată de coronavirus dictează anumite lucruri firești, pentru protejarea angajaților.

Transportul public din municipiile Chișinău și Bălți va funcționa fără taxatori. Decizia a fost luată în urma ședinței Comisiei Situații Excepționale. Astfel, autobuzele și microbuzele vor circula fără taxatori, astfel încât taxa de călătorie nu va fi percepută.

„Pentru municipiile Chișinău și Bălți, pentru următoarele două săptămâni, transportul public va funcționa fără prezența taxatorilor, ceea ce înseamnă că întreprinderile municipale vor presta aceste servicii fără a percepe bani de la pasageri”, a declarat premierul Ion Chicu.

Potrivit premierului, această decizie a fost adoptată pentru a limita contactul dintre taxator și pasageri. Anterior, s-a decis ca transportul public în capitală să funcționeze în perioada 05.30 - 10.00 și 16.00 - 20.00.

La stațiile terminus vor fi prezenți polițiști, care vor urmări cum sunt respectate cerințele impuse de Comisia Situații Excepționale, în special, se va verifica ca în mijlocul de transport să urce doar atâția pasageri cât să aibă loc pe scaune.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte