VIDEO // Tânăr și neliniștit! Un bărbat, cercetat penal pentru că ar fi încercat de mai multe ori să treacă ilegal frontiera de stat

14 Februarie 2020 11:10 329 0 Ultima modificare 14 Februarie 2020 11:13
13 februarie a fost o zi cu ghinion pentru un tânăr moldovean, reținut și documentat de către polițiștii de frontieră pentru șirul de ilegalități comise atât pe teritoriul Republicii Moldova, dar și în Ucraina.
 
Reținerea acestuia a avut loc în orașul Ștefan Vodă, în timp ce tânărul încerca să-și schimbe locația. În vederea valorificării unei informații, ofițerii de investigații ai Direcției regionale EST au acţionat promt pentru reţinerea bărbatului în cauză.
 
Conform datelor, acesta este în vârstă de 32 de ani și originar din Chişinău, însă fără loc permanent de trai.
 
Chișinăuianul, care este cercetat în cadrul a mai multor cauze penale pentru tentativă de trecere, dar și trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene, a reușit să se ascundă o perioadă de trei luni într-o locuinţă din orașul Ştefan Vodă.
 
La audieri, persoana a declarat că nu deţine acte de identitate şi mai mult că nu le poate perfecta, din considerentul proceselor penale inițiate pe numele său.
 
Ultima sa ilegalitate a fost semnalată în luna noiembrie 2019, pentru încălcarea frontierei de stat este cercetat penal de către autoritățile ucrainene, fiindu-i aplicat deport.
 
La fel, și-a justificat încercările insistente de a ajunge în Ucraina prin faptul că este așteptat de concubină.
 
În prezent, persoana este reţinută pentru 72 de ore și se află în izolatorul IP Căușeni. Conform art. 27 și art. 362 alin.(1) Cod penal al Republicii Moldova, bărbatul riscă o amendă în mărime de până la 400 unităţi convenţionale sau închisoare de la 1 la 3 ani.
© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte