Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

”Iarba verde de acasă”, ”Descoperim destine”, ”Întâlniri cu prietenii”

10 ANI DE PARTENERIAT STRATEGIC

 

FISC anunță verificări ample ale activității comercianților de flori vii

13 Februarie 2020 16:38 232 0 Ultima modificare 13 Februarie 2020 16:41

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) anunță verificări ample ale activității comercianților de flori vii pe teritoriul municipiului Chișinău, în perioada 13-15 februarie, transmite MOLDPRES.

Aceste acțiuni se vor desfășura în contextul creșterii cererii de flori în aceste zile, fapt ce sporește riscul de încălcări fiscale.

În special, este vorba despre neutilizarea mașinii de casă și control la efectuarea decontărilor în numerar, ceea ce conduce implicit la diminuarea veniturilor și, respectiv, a impozitelor și taxelor aferente Bugetului Public Național.

În context, Serviciul Fiscal de Stat recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze prevederilor legislației în vigoare, iar cumpărătorilor - să solicite bonul de casă la procurarea florilor.

SFS precizează că asemenea controale sunt efectuate cu regularitate, dar o atenție deosebită se acordă segmentelor vulnerabile în zilele cu risc sporit de încălcări fiscale, în special de sărbători.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte