Proiect finanțat de DEPARTAMENTUL PENTRU RELAȚIA CU REPUBLICA MOLDOVA
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Șeful „Apă Canal Nisporeni” care a amenințat jurnaliștii unui post TV s-ar afla în conflict cu legea

13 Februarie 2020 11:55 262 0 Ultima modificare 13 Februarie 2020 12:31

Ion Gangan, directorul S.A. „Apa-Canal Nisporeni”, care a amenințat la sfârșitul lunii ianuarie echipa postului Albasat TV din Nisporeni, s-ar afla în situația de incompatibilitate a funcțiilor.

Mai exact, în timp ce Gangan conduce o structură subordonată autorităților publice locale, acesta are și calitatea de consilier în raional și orășenesc din Nisporeni.

Un grup de locuitori din comuna Vărzărești (Nisporeni), precum și un ONG au expediat petiții în adresa Autorității Naționale de Integritate, prim-ministrului Ion Chicu, CEC, dar și conducerii raionului Nisporeni, prin care solicită expunerea în vederea respectării legislației de către Ion Gangan.

Astfel, directorul „Apă Canal Nisporeni”, ai cărei fondatori sunt Consiliul orașului Nisporeni și Consiliul raional Nisporeni, deține și mandatul de consilier orășenesc și consilier raional, fapt ce contravine prevederilor Legii privind statutul alesului local.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De precizat că Ion Gangan a fost candidat independent la alegerile din 20 octombrie 2019. Amintim că zilele trecute organizațiile neguvernamentale de media și-au exprimat îngrijorarea și au condamnat acțiunile de amenințare și hărțuire a echipei Albasat TV, din Nisporeni, în special a jurnalistei Eugenia Sârbu, de către administrația societății Apă-Canal Nisporeni.

Mai exact, după difuzarea, pe 24 ianuarie, a unui reportaj despre majorarea tarifelor la apă și canalizare în orașul Nisporeni, ea a fost telefonată de către directorul întreprinderii, Ion Gangan, care s-a declarat nemulțumit de modul în care a fost redactat materialul.

Reportera susține că Ion Gangan i-ar fi telefonat soacrei ei, vorbindu-i despre nemulțumirile sale. Ulterior, pe 27 ianuarie, Ion Arseni, juristul instituției, s-a prezentat la sediul televiziunii și a amenințat echipa cu o adresare în instanță.

Sursa: deschide.md

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte