Proiect finanțat de DEPARTAMENTUL PENTRU RELAȚIA CU REPUBLICA MOLDOVA
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

VIDEO // Un polițist din Bălți și-ar teroriza vecinii pentru a deveni proprietarul unui bloc

13 Februarie 2020 10:59 314 0 Ultima modificare 13 Februarie 2020 11:06

Un subofițer de la un sector de poliție din Bălți își terorizează vecinii de bloc. De mai bine de jumătate de an, polițistul ar face presiuni asupra unui cuplu de bătrîni, pentru ca aceștia să-și vândă locuința.

Plecarea vecinilor, i-ar permite omului legii să pună mâna pe aproape întreg blocul locativ. Bărbatul susține că este proprietarul a 5 din 8 apartamente. 

Tataiana și Mihail Urzanovschi, părinții consilierei municipale Svetlana Urzanovscaia, locuiesc în acest bloc de pe strada Mihai Viteazul din Bălți, de jumătate de secol.

În ultimele șase luni, liniștea lor este perturbată de acțiunile vecinului, care periodic, execută lucrări de reparație în cele cinci apartamente. Bătrânii  spun că meșterii ar fi deteriorat o parte din peretele portant din interiorul clădirii.

„Fundamentul este deja vechi. Casa aceasta a trecut prin multe cutremure de pământ. Sâmbătă, lucram în bucătărie și am auzit un zgomot puternic.

S-au peretele a crăpat și nu se vede după tapete, sau nu știu ce s-a întâmplat. Mă tem, că într-o zi, totul se va surpa”, a spus Tatiana Urzanovscaia.

E gol. Tot cimentul a căzut. Priviți, aici e drept, dar acolo nu. Sunt denivelări, a arătat Mihail Urzanovschi. Numeroasele adresări organelor de drept, nu au adus niciun rezultat.

„Răspunsul vine copiat, identic cu cel precedent. Cum că, au vorbit cu vecinii, care le-au spus că Alexandr are un comportament corect cu ei. Unde ei au găsit vecini în acest bloc?

Ei nu sunt. Aici locuim doar noi și el. Atât.  Unul este plecat în Rusia, altul în Italia”, a adăugat femeia.

Polițistul ar fi schimbat samovolnic sistemul de livrare a agentului termic. Vecinii au sesizat întrerprinderea de resort, fapt ce l-a nemulțumit pe omul legii.

„De la toată ura aceasta în legătură cu energia termică, el mi-a zis să-mi strâng sforile pentru albituri pentru că i-ar împiedica accesul în garaj. Acolo a rămas ciotul unui pom.

Într-o zi a tăiat crengile, apoi, a văzut că tăcem, iar duminică a tăiat tulpina. Mai mult, a ars ciotul cu lampa”, a mărturist Tatiana Urzanovscaia.

Soții Urzanovschi ar fi fost amenințați și de tatăl vecinului buclucaș.

„Iurie, tatăl polițistului, iese, îl etichetează și îl amenință pe soț. M-a numit dement, a ieșit alb la față, am crezut că mă va lovi. A început să mă amenințe, că îmi va face ceva”, au relatat soții.

Vecinul nărăvaș este polițistul de sector, Alexandru Cazacov, care își desfășoară activitatea la Sectorul de Poliție nr.2 din Bălți.

Echipa de jurnaliști nordnews a încercat să obțină  un comentariu din partea omului legii, privitor la acuzațiile aduse de cuplul Tatiana și Mihail Urzanovschi. 

Din păcate, el nu a fost prea receptiv cu reporterii portalului nostru. Mai mult, el a manifestat un caracter violent în adresa jurnaliștilor.

„Vă mai spun o dată, să nu mă filmați sau nu auziți? – De ce puneți mâna pe tehnica mea?  Este adevărat că ați cumpărat în acest bloc 5 apartamente? Doriți să cumpărați și apartaemntul vecinilor?”

Într-o discuție telefonică, polițistul a afirmat că este proprietarul a jumătate de bloc. „Eu locuiesc aici și jumătate de bloc e al meu”, a spus Alexandru Cazacov.

Alexandru Cazacov este angajat la Inspectoratul de poliție Bălți din martie 2019. Deși, declară că-i aparține jumătate de bloc, polițistul nu-și indică proprietatea în declarația de avere și interese personale la Autoritatea Națională de Integritate.

CONTINUAREA ACESTUI ARTICOL O PUTEȚI CITI AICI

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte