(VIDEO) Un bărbat s-a prăbușit sub gheață pe lacul Ghidighici

15 Ianuarie 2020 15:23 315 0 Ultima modificare 15 Ianuarie 2020 15:24

În după amiaza zilei de 15 ianuarie 2020 scafandrii din cadrul Detaşamentului regional căutare salvare nr.1 al IGSU au intervenit la salvarea unui pescar, care risca să moară prăbuşit sub gheaţa subţire a lacului Ghidighici din municipiul Chişinău.

Potrivit primelor detalii, bărbatul în vârstă de 57 de ani a mers la pescuit şi a  înainta  pe lac chiar dacă gheaţa bazinului nu era mai groasă de 2 cm. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la 12:53 după ce mai mulţi oameni au auzit strigătele disperate ale omului prăbuşit sub gheaţă.

Echipa de scafandri a IGSU au reuşit rapid să ajungă la faţa locului şi să salveze bărbatul. Operaţiunea de salvare a fost încheiată la 13:09 după ce salvatorii au extras persoana, oferindu-i  primul ajutor calificat. La moment bărbatul se află în afara oricărui pericol.

În contextul celor întâmplate Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI îndemnă amatorii de pescuit la copcă să evite această activitate în special dacă temperaturile aerului sunt în oscilaţie, iar gheaţa lacurilor şi râurilor este subţire. Specialiştii informează că aflarea pe lacuri şi iazuri nu prezintă pericol doar în cazul în care grosimea gheţii depăşeşte 8 -10  cm. În situaţii de risc oamenii sunt îndemnaţi să apeleze de urgenţă Serviciul 112.     

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte