(VIDEO) Doi bărbați din capitală, reținuți pentru proxenetism! Cum erau recrutate tinerele și convinse să presteze servicii sexuale pe internet

15 Ianuarie 2020 13:40 413 0 Ultima modificare 15 Ianuarie 2020 13:44
Sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oamenii legii au reținut în Chișinău doi bărbați pentru activitatea de racolare și determinare a tinerelor la prestarea serviciilor sexuale prin intermediul video-chaturilor, în scopul tragerii foloaselor financiare.
 
Aceștia sunt originari din Chișinău și au vârsta de 25 și respectiv 35 de ani. Activitatea ilegală de prestare a serviciilor sexuale virtuale era desfășurată de victime într-un apartament amplasat în municipiul Chișinău, amenajat cu camere web şi tehnică computerizată destinată difuzării imaginilor video pe site-urile specializate.
 
Urmare a percheziţiilor efectuate în locuinţă, oamenii legii au  ridicat tehnică de calcul, camere web, stative, articole  de vestimentaţie folosite de tinere în activitatea de video-chat şi alte obiecte ce dovedesc complicitatea şi vinovăţia acestora. Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru comiterea infracțiunii de proxenetism, iar dacă vinovăția suspecților va fi demonstrată, aceștia riscă pedeapsa cu închisoare pe un termen de la 4 la 7 ani.
 
Oamenii legii întreprind în continuare măsuri speciale de investigații și acțiuni de urmărire penală în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunii, precum și a victimelor.
© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte