Un aparat de ecografie va fi procurat de Spitalului Clinic Municipal de Copii nr. 1 cu sprijinul Guvernului Japoniei

14 Ianuarie 2020 19:19 160 0 Ultima modificare 14 Ianuarie 2020 19:21

Spitalul Clinic Municipal de Copii nr. 1 va procura un aparat performant de ecografie. În acest sens a fost semnat astăzi, 14 ianuarie, un contract de grant în valoare de peste 57 de mii de dolari. Asistența financiară nerambursabilă este acordată în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone” și este oferită de Guvernul Japoniei, transmite IPN.

Ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu a remarcat că Programul „Kusanone” a contribuit enorm la consolidarea sistemului de sănătate publică prin asigurarea echipamentului corespunzător medical. Ministra spune că la spital sunt acordate servicii pentru circa 10 mii de copii anual. Beneficiarii cheie fiind copiii de vârstă fragedă și sugari.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, a remarcat că Spitalul Clinic Municipal de Copii nr. 1 a devenit cel de-al 65-lea beneficiar al Programului „Kusanone”. Totodată, proiectul de modernizare a echipamentului medical la respectivul spital este cel de-al șaptelea aprobat de Ministerul Afacerilor Externe al Japoniei în anul financiar 2019.

Potrivit directorul Spitalului Clinic Municipal de Copii nr. 1, Ștefan Calancea, semnarea acordului de grant va oferi posibilitatea de a procura un aparat performant care va ridica semnificativ calitatea serviciilor medicale.

Programul „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008. În această perioadă, 64 de proiecte, preponderent în domeniile sănătății publice și educației, au primit din partea Japoniei finanțare nerambursabilă de peste 5,3 milioane de dolari SUA.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte