(VIDEO) Ce spune ministrul MAI despre bătaia de la Costești. Agresorul, certat cu legea încă din 2016

10 Ianuarie 2020 12:23 818 0 Ultima modificare 10 Ianuarie 2020 12:31

Agresorii lui Dumitru Jomir, tânărul de 21 de ani din satul Costești, raionul Ialoveni, desfigurat în bătaie în noaptea de Revelion și decedat câteva zile mai târziu la spital, își recunosc vina și vor răspunde în fața justiției.

Potrivit ministrului de Interne, Pavel Voicu, este vorba de un minor de 16 ani, cercetat în stare de libertate, și unul de 21 de ani, care încă din 2016 este în vizorul oamenilor legii.

Voicu a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că Poliția i-a identificat pe cei care au luat parte la bătaia din noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie, a interogat 20 de martori, a analizat imaginile video de la fața locului și a stabilit că numai două persoane l-ar fi lovit pe Dumitru, nu trei așa cum afirmă rudele victimei. Loviturile care au agravat starea lui Dumitru ar fi venit din partea tânărului de 21 de ani. Acesta se află acum în arest.

Ministrul a explicat cum a avut loc totuol. Victima a mers în ospeție pentru a sărbători Revelionul, alături de 15 prieteni. Unul dintre cei prezenți la petrecere l-ar fi telefonat pe unul dintre agresori și l-a invitat să servească o cupă de șampanie. Acolo, petrecăreții ar fi servit o sticlă de coniac în curte, după care ar fi apărut niște conflicte între ei.

„Minorul a fost primul care a lovit. Apoi a intervenit cel de 21 de ani, care a lovit victima cu pumnii în cap, apoi a rupt o scândură din gard cu care a lovit în continuare, iar la final - cu picioarele în cap”, a spus ministrul de Interne.

Voicu a precizat că toți prietenii victimei stăteau și urmăreau bătaia fără să intervină și abia când au văzut-o jos s-au apropiat. De asemenea, ministrul a negat faptul că Poliția ar încerca să mușamalizeze acest caz, afirmând că oamenii legii au fost în noaptea bătăii la Costești, după ce au fost alertați la ora 01:50 de către Serviciul 112. Când au ajuns la fața locului la aproape o oră după apelul de la 112, tânărul bătut nu mai era, dar polițiștii au stat de vorbă cu patru martori atunci.

Potrivit lui Voicu, agresorul în vârstă de 21 de ani se află în vizorul oamenilor legii din anul 2016, iar de atunci a fost cercetat în cadrul a șase dosare penale - cinci pentru furt și unul pentru tâlhărie. Totodată, acesta a fost vizat în 16 cazuri de contravenție, a fost condamnat la muncă neremunerată în folosul comunității și a stat 31 de zile în arest.

Amintim că, un tânăr din Costești, Ialoveni, a decedat în urma traumatismelor grave primite după ce a fost snopit în bătăi de mai multe persoane, încercând să-și apere amicul.

Sursa: deschide.md

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte