Peste 2 mii de tone de material antiderapant a fost împrăștiat noaptea trecută pe traseele din țară

03 Decembrie 2019 13:41 242 0 Ultima modificare 03 Decembrie 2019 13:44

Peste 2 mii de tone de material antiderapant au fost distribuite noaptea trecută de drumari pe traseele din țară, în urma precipitațiilor sub formă de ploi, lapoviță și ninsoare, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, șeful Serviciului operativ al Administrației de Stat a Drumurilor /ASD/, Sergiu Căpăţină, a declarat că noaptea trecută, întreprinderile rutiere SA „Drumuri” din teritoriu au demarat lucrări de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului pe drumurile naționale. În lucrări au fost implicate 113 utilaje speciale și peste 240 de muncitori.

Potrivit informațiilor operative ale ASD, printre traseele pe care s-a format pe alocuri lunecuș se numără Chișinău-Orhei-Soroca-Otaci, Chișinău-Ungheni-Sculeni, Chișinău-Leușeni.

În contextul ninsorii de noaptea trecută, Inspectoratul Național de Patrulare a emis o avertizare în care a îndemnat șoferii să nu conducă mașinile neechipate pentru iarnă, să mărească spațiul dintre mașini, să reducă viteza în curbe și să se asigure atunci când fac depășiri. Totodată, conducătorii auto au fost atenționați că pe carosabilul acoperit de zăpadă orice manevră necesită mult mai multă atenție.

În următoarele zile, vremea se va menține rece, potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

Sursa: moldpres.md

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte