„Afacere” cu droguri, deconspirată de procurorii PCCOCS

03 Decembrie 2019 13:35 234 0

Un tânăr de 24 de ani, din Chișinău, a fost trimis în judecată de către PCCOCS pentru că a fabricat mai multe kilograme de droguri de tip PVP, pentru vânzare în întreaga țară.

Bărbatul și-a desfășurat activitatea ilegală în perioada 2018-2019, în cadrul unui grup criminal organizat, ale căror cauze sunt cercetate separat. Funcționalitatea organizației era asigurată prin intermediul grupurilor private create în cadrul aplicațiilor electronice „Wire", „VIPole", „Telegram". Acestea erau administrate din interiorul și din afara Moldovei de către membri ai grupării criminale date, iar acumularea mijloacelor bănești se organiza prin intermediul portmoneelor virtuale în sistemul de plată on-line „QIWI", înregistrate în baza unor cartele SIM pre-pay (fără contract) ale operatorilor de telefonie mobilă naționali și din alte state.

Drogurile erau livrate în baza comunicării electronice și ascunse în locuri publice, în unele cazuri chiar și la tulpina copacilor, acoperite cu frunze și pământ, în pliculețe confecționate din bandă de izolare. În scopul acumulării probelor relevante bănuielii că inculpatul desfășura astfel de activitate, oamenii legii, sub conducerea procurorilor PCCOCS, au efectuat percheziții la domiciliul acestuia, în iulie 2019.

Astfel, au fost ridicate pentru examinare sute de pachețele cu droguri tip PVP, cântar electronic la scară mică, destinat pentru repartizarea dozelor de droguri pentru comercializare consumatorilor de substanțe narcotice, cartele SIM utilizate la crearea conturilor bancare electronice, cartele bancare utilizate pentru extragerea mijloacelor bănești obținuți din activitatea criminală, dispozitive electronice folosite la comunicarea cu membrii grupării criminale și consumatorii de droguri și alte obiecte importante pentru urmărirea penală.

În aceeași zi, bănuitul a fost reținut și plasat în arest, la solicitarea procurorilor. Ulterior, judecătorii au modificat măsura în control judiciar. Dacă va fi găsit vinovat, inculpatul riscă pedeapsa cu închisoarea de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

După pronunțarea sentinței de către judecător, PCCOCS va reveni cu informații despre rezultatul investigării acestei cauze, în limitele legii.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte