Un fost angajat „FULGER” și un polițist din Hâncești, cercetați penal pentru trafic de inluență

03 Decembrie 2019 10:21 229 0 Ultima modificare 03 Decembrie 2019 10:29

Un fost angajat al Brigăzii de poliție cu destinație specială ”FULGER” și un fost angajat al IP Hâncești sunt cercetați penal pentru trafic de influență. Acțiunile ilegale ale celor doi au fost documentate în perioada anilor 2018-2019 de către ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție.

Potrivit informațiilor preliminare, aceștia ar fi pretins şi primit de la doi locuitori ai municipiului Chișinău mijloace bănești în sumă de 1300 de euro, susținând că ar avea influență asupra unor persoane publice din cadrul Secției calificare a conducătorilor auto Hânceşti a ÎS „CRIS Registru” și a filialei Hânceşti a ÎS „Centrul de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională” pentru a-i determina să faciliteze susținerea probelor practice și obținerea permisului auto de categoria „A”, „B”, „D” şi „E”,, fără a susține examenele de calificare.

În privința acestora au fost inițiate două cauze penale pentru trafic de influență. Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă amendă de până la 150 de mii de lei sau până la 5 ani de închisoare. În timpul documentării, fostul angajat al Brigăzii de poliție cu destinație specială „FULGER” a IGP al MAI activa în cadrul Detașamentului nr.3 al BPDS „FULGER” al IGP, iar fostul angajat al IP Hîncești a fost dat în căutare.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte