Autobuzele și troleibuzele din țară, în vizorul Inspectoratului Național de Patrulare

02 Decembrie 2019 17:22 231 0 Ultima modificare 02 Decembrie 2019 17:26

Începând de astăzi și până pe 15 decembrie, ofițerii Inspectoratului Național de Patrulare vor verifica în ce condiții sunt transportați călătorii, cum este respectat regulamentul circulației rutiere și care este starea tehnică a mijloacelor de transport. 

„În aceste zile, angajații Inspectoratului Național de Patrulare împreună cu cei ai Agenţiei Naţionale Transport Auto vor contracara transportarea ilicită a pasagerilor”, se anunță într-un comunicat de presă emis de INP.

De asemenea, ofițerii de patrulare vor examina condițiile de îmbarcare și debarcare a călătorilor în afara staţiilor semnalizate și vor verifica dacă numărul pasagerilor corespunde cu numărul de locuri prevăzute. Mai mult, autobuzele și troleibuzele vor fi controlate pentru a se stabili dacă sunt asigurate normele tehnice de exploatare pe timp de iarnă. Se va acorda atenție și autobuzelor care transportă elevii.

Operaţiunea „Autobuz” se va desfăşura pe întreg teritoriul ţării cu scopul de a diminua numărul accidentelor cu implicarea transportului public. Menționăm că, de la începutul anului, au avut loc 205 accidente rutiere cu implicarea transportului de călători, în urma cărora 15 persoane au decedat, iar 286 au suferit traumatisme grave.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte