(VIDEO) Un olandez, trimis în judecată, pentru abuzul sexual a doi copii din Cahul! Riscă detenție pe viață

02 Decembrie 2019 15:47 265 0 Ultima modificare 02 Decembrie 2019 15:53

Un cetățean al Olandei riscă să stea toată viața după gratii, pentru că ar fi abuzat sexual doi copii originari din raionul Cahul. Acesta a fost anunțat în căutare de autoritățile europene, reținut în Georgia și extrădat la Chișinău și se află acum în arest preventiv, în așteptarea sentinței. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că a trimis dosarul în judecată.

Potrivit anchetei, cetățeanul olandez ar fi exploatat sexual doi băieți, care la comiterea faptei aveau vârste de 5 și 10 ani. Familia minorilor era într-o situație financiară grea, contractase un credit bancar ca să-și poată cumpăra o casă și nu era în stare să achite banii. Olandezul a făcut cunoștință cu familia căreia i-a promis să-i dea bani, fără procente, pentru a acoperi creditul bancar. Ulterior, nu i-a mai acordat  ajutor financiar, dar a promis familiei că se va interesa cine din Olanda ar putea să-i ajute la reparația casei.

Olandezul o plătea pe mama copiilor cu 200 lei pe zi ca să-i facă menaj în casă de două ori pe săptămână și formase relații de încredere cu familia. Acesta ducea copiii la distracții și chiar i-a amenajat băiatului de 5 ani o cameră în casa sa, unde rămânea deseori peste noapte.

Investigațiile au  demonstrat că învinuitul dormea cu copilul în același pat, făceau baie împreună și minorul era supus abuzului sexual. Fratele mai mare, în vârstă de zece ani, de asemenea a fost supus abuzului, însă ocazional.

După ce i-a expirat termenul de ședere în R. Moldova, olandezul a fost expulzat din țară. Ulterior, acesta s-a stabilit într-o localitate din județul Galați din România, apropiată de raionul Cahul și îi invita în ospeție pe mamă și cei doi copii. Bărbatul a obținut și o procură care să-i permită să circule cu băiețelul de 5 ani în afara țării.

Notarul din Cahul a sesizat autoritățile locale, care au avertizat familia despre pericol, dar au fost asigurate că învinuitul este de bună-credință. Într-un final, Primăria satului a convocat o comisie pentru cercetarea situației și a cerut anularea procurii. Bănuitul a plecat în Georgia, dar a fost reținut și extrădat la Chișinău, la solicitarea procurorilor. Oamenii legii au audiat numeroși martori, au cercetat probele și au trimis dosarul cetățeanului olandez în judecată.

Dacă va fi găsit vinovat, învinuitul, în vârstă de 60 de ani, riscă pedeapsa cu închisoarea de la 15 la 20 de ani sau detenție pe viață. Ispășirea pedepsei de către acesta ar urma să aibă loc în custodia autorităților din R. Moldova.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte