Transportatorii amenință cu noi proteste, după ce au fost păcăliți că vor fi majorate tarifele

02 Decembrie 2019 14:23 324 0

Reprezentanții Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) solicită conducerii Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI) să aprobe în această săptămână majorarea tarifelor pentru călătoriile pasagerilor, în caz contrar transportatorii vor intra în grevă.

Potrivit președintelui APOTA, Oleg Alexa, transportatorii au avut zilele trecute întrevederi cu reprezentanți MEI, inclusiv cu ministrul Anatol Usatîi, însă autoritățile întârzie să oficializeze compromisul la care s-a ajuns.

„Au fost identificate mai multe măsuri care ar permite micșorarea costurilor operatorilor de transport, inclusiv excluderea controalelor abuzive, transparentizarea MEI și ANTA, lupta cu transportul ilicit etc. Drept rezultat a fost întocmit un proiect de Memorandum de înțelegere, semnarea căruia ar putea determina operatorii de transport să reducă cerința privind majorarea tarifului de la 92 de bani per km, la 74-76 de bani per km. Memorandumul încă nu este semnat”, spune Alexa.

În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, atunci membrii APOTA spun că vor insista în continuare pentru ca tariful să fie majorat de la 48 de bani per km, cât este în prezent, până la 92 de bani per km.

„Situația economică nu ne oferă răgaz. Noi înregistrăm pierderi, avem controale abuzive, suntem jefuiți de transportatorii iliciți care activează sun protecția organelor de drept și organelor de control. Din acest motiv, vă îndemnăm să adoptați o decizie clară, argumentată pe calcule economice. Lipsa unui răspuns sau a unei decizii care să stabilească tariful va provoca u nouă grevă a transportatorilor. O potențială grevă a putea fi anunțată la sfârșitul săptămânii curente, începutul săptămânii viitoare”, se arată în scrisoarea adresată de APOTA ministrului Usatîi.

Sursa: ziarulnational.md

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte