Proiectul autostrăzii Ungheni-Chișinău-Odesa, să fie declarat prioritate națională

04 Noiembrie 2019 11:13 1111 0 Ultima modificare 04 Noiembrie 2019 11:15

Grupul de organizații nonguvernamentale care s-a angajat să promoveze construcția autostrăzii Ungheni-Chișinău-Odesa, ca prelungire a autostrăzii din România Târgu Mureș – Iași – Ungheni, solicită Guvernului de la Chișinău să declare proiectul drept prioritate națională. Într-o conferință de presă la IPN, reprezentații ONG-urilor au comunicat că surse financiare pentru realizarea studiului de fezabilitate există, doar că statul trebuie să-și asume gestionarea lor.

Directorul Institutului de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor, Iurie Calestru, a spus că, timp de un an de la crearea grupului, proiectul a fost adus la cunoștința autorităților din Moldova, care l-au susținut și au declarat că își vor aduce contribuția, transmite Agenția de presă IPN

Proiectul a pus în discuție și la București, Kiev, în Parlamentul European, Comisia Europeană și la sediul central al Băncii Europene de Investiții și la toate aceste nivelurile a fost exprimată susținerea pentru construcția autostrăzii.

Potrivit lui Iurie Calestru, ca rezultat al eforturilor depuse, grupul de ONG-uri a fost informat recent că există la nivelul UE un instrument financiar care poate fi accesat de țările membre. România poate și vrea să aplice la acest instrument, doar că pentru aceasta este nevoie ca Republica Moldova să includă proiectul în planul de acțiuni al Guvernului.

Continuarea pe site-ul IPN

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte