AMBULANȚELE DEMOCRAȚILOR, ÎN VIZORUL CNA // VIDEO

11 Octombrie 2019 18:15 457 0 Ultima modificare 11 Octombrie 2019 18:21

Directorul adjunct al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost reținut de oamenii legii. Se întâmplă după ce, de dimineață, procurorii anticorupție și ofițerii CNA au descins cu percheziții la sediul instituției. Acesta este acuzat de abuz în serviciu, iar cauza are legătură cu organizarea licitațiilor de achiziționare a celor 69 de ambulanțe noi.

De asemenea, acuzatorii examinează implicarea actualului director al instituției, Boris Golovin. Cei doi șefi sunt bănuiți că ar fi restituit companiei câștigătoare suma de 2 milioane de lei, pe care aceasta a fost obligată să o plătească statului sub formă de penalități pentru neregulile admise în executarea contractului. Totuși, potrivit unor informații apărute în spațiul public, Golovin s-ar afla în afara Republicii Moldova.

Oamenii legii au audiat ai multe persoane în acest caz.

În anul 2018, statul a cumpărat 69 de ambulanțe de model „GAZ Sobol”, de fabricație rusească. Deși contractul cu firma câștigătoare fusese semnat pentru o sumă de aproape 45 de milioane de lei, la acești bani au mai fost adăugate alte 7 milioane. Astfel, costul unei ambulanțe a ajuns la aproximativ 740 mii de lei.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte